Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Lördagsmusik under valven i vinter och i vår

Varje lördag kl 15.00 i Uppsala domkyrka ges högklassiga konserter med inhemska och gästande musiker. Konserterna är gratis och ett fint tillfälle att uppleva klassiska och nya tongångar i ett vackert kyrkorum.

Lördagstongångar i domkyrkan

Konserterna som går under vinjetten Lördagsmusik är en mångårig och omtyckt tradition i Uppsala domkyrka. Här hittar du hela vintern och vårens program, med reservation för eventuella ändringar som du vid tillfälle hittar i hemsidans kalender. Tidpunkten är alltid kl 15.00 och fri entré (med frivillig kollekt) gäller varje gång.

Januari

18/1: Andrew Canning, orgel.
25/1: Joakim Andersson, orgel.

februari

1/2: Anders Bromander, orgel, och Olov Johansson, nyckelharpa
8/2: Lars G Fredriksson, domkyrkoorganist i Härnösand, spelar musik av Widor och Dupré m fl.
15/2: Andrew Canning, orgel.
22/2: Västgöta nations manskör Korgossarna.
29/2: Kören Académie de Musique et dÁrts Sacrés dÁuray och Uppsala domkyrkas ungdomskör.

mars

7/3: Miranda Colchester, sopran. Andrew Canning, orgel och piano.
14/3: Uppsala domkyrkokör under ledning av Milke Falck. Musik av Morales, Kverno, Sven-David Sandström, Lukaszewski och MacMillan.
21/3: Jubileumskonsert - Gosskören 100 år. Uppsala domkyrkokör, Simplyfive, Uppsala domkyrkas flickkör. Andrew Canning, orgel. Margareta raab, dirigent. Alexander Vesterberg, tenor. Stefan Parkman, presentatör.
28/3: Ulric Andersson, Åkermanorgeln. Musik av Saint-Saëns, Dunois, Pierné m fl.

april

4/4: Ingen lördagsmusik, däremot konsert kl 16.00 med Mozarts mässa nr 18 i c-moll. Se separat information under våren.
11/4: Påskafton, ingen lördagsmusik.
18/4: Anders Dillmar, orgel.
25/4: Andrew Canning, orgel.