Foto: Henrik Viberg

Välkommen till höstens lördagsmusik i domkyrkan

Varje lördag kl 15.00 ges högklassiga och gratis konserter i Uppsala domkyrka med inhemska och gästande musiker. Det kan handla om körmusik, orgelverk, ensembler och solister.

Lördagstongångar i domkyrkan

Konserterna som går under vinjetten Lördagsmusik är en mångårig och omtyckt tradition i Uppsala domkyrka. Konserterna är gratis och ett fint tillfälle att uppleva klassiska och nya tongångar i ett vackert kyrkorum. Med hänsyn till smittorisken under rådande omständigheter gäller 50-personersregeln vad gäller antalet åhörare.

Aktuella tillfällen

24/10: Milke Falck, orgel. Musik av bl a Frescobaldi, Grigny, Clerambault och Dietrich Buxtehude, Preludium och fuga i D-dur.
7/11: INSTÄLLT Kungliga Akademiska Kapellets brassensemble
14/11: Johannes Landgren, orgel.

Tidigare under året:

1/2: Anders Bromander, orgel, och riksspelman Olov Johansson, nyckelharpa.
8/2: Lars G Fredriksson, domkyrkoorganist i Härnösand. Musik av Widor och Dupré m fl.
15/2: Andrew Canning, orgel.
22/2: Västgöta nations manskör Korgossarna.
29/2: Kören Académie de Musique et d'Arts Sacrés d'Auray och Uppsala domkyrkas ungdomskör.

7/3: Miranda Colchester sings songs from the British Isles. Miranda Colchester, sopran. Andrew Canning, orgel och piano.

18/4: Anders Dillmar, orgel. Arild Sandvolds Orgelsonat i f-moll (1921) och Harald Fryklöfs Symfoniskt stycke för orgel  (publicerades postumt 1926).
25/4: Andrew Canning, orgel.

3/10: Andrew Canning, orgel. Musik av Per Gunnar Petersson, Jean Langlais m fl.
10/10: Elin Emtell Rubinsztein, violin, och Ulric Andersson, ackompanjemang. Musik: bl a G F Händel: Violinsonat i E-dur samt A Corelli: Sonat XII (Follia).
17/10: Schola Cantorum under ledning av Milke Falck.
Musik: Tallis, Stanford: Jubilate och Herbert Brewer: Magnificat i Ess dur.

Nedan: Organist Andrew Canning spelar Solemn Prelude från For the Fallen (Edward Elgar) och Tango ”La muerte del ángel” (Astor Piazzolla, arr. Canning). Från Uppsala domkyrkas digitala kulturnatt 2020.

Därefter: Sommarlåt med och av Anders Bromander & Olov Johansson, från vårens Lördagsmusik.