Lördagsmusik under valven i vinter och i vår

Varje lördag kl 15.00 i Uppsala domkyrka ges högklassiga konserter med inhemska och gästande musiker. Konserterna är gratis och ett fint tillfälle att uppleva klassiska och nya tongångar i ett vackert kyrkorum.

OBS. Orgelkonserter ges igen fr o m 18 april men omfattas av 50-personersregeln vad gäller antalet åhörare. Info uppdateras kontinuerligt på Svenska kyrkan Uppsalas startsida.

Lördagstongångar i domkyrkan

Konserterna som går under vinjetten Lördagsmusik är en mångårig och omtyckt tradition i Uppsala domkyrka. Här hittar du hela vintern och vårens program, med reservation för eventuella ändringar som du vid tillfälle hittar i hemsidans kalender. Tidpunkten är alltid kl 15.00 och fri entré (med frivillig kollekt) gäller varje gång.

februari

15/2: Andrew Canning, orgel.
22/2: Västgöta nations manskör Korgossarna.
29/2: Kören Académie de Musique et d'Arts Sacrés d'Auray och Uppsala domkyrkas ungdomskör.

mars

7/3: Miranda Colchester sings songs from the British Isles. Miranda Colchester, sopran. Andrew Canning, orgel och piano.
14/3: Uppsala domkyrkokör under ledning av Milke Falck. Musik av Morales, Kverno, Sven-David Sandström, Lukaszewski och James Macmillan.
21/3: Jubileumskonsert - Gosskören 100 år. Uppsala domkyrkokör, Simplyfive, Uppsala domkyrkas flickkör. Andrew Canning, orgel. Margareta Raab, dirigent. Alexander Vesterberg, tenor. Stefan Parkman, presentatör.
28/3: Ulric Andersson, Åkermanorgeln. Musik av Saint-Saëns, Dunois, Pierné m fl.

april

4/4: Ingen lördagsmusik, däremot konsert kl 16.00 med Mozarts mässa nr 18 i c-moll. Se separat information under våren.
11/4: Påskafton, ingen lördagsmusik.
18/4: Anders Dillmar, orgel. Arild Sandvolds Orgelsonat i f-moll (1921) och Harald Fryklöfs Symfoniskt stycke för orgel  (publicerades postumt 1926)
25/4: Andrew Canning, orgel.

Nedan: Anders Bromander och Olov Johansson framför den egna kompositionen  Sommarlåt under en repetition i domkyrkan.