Foto: Henrik Viberg

Välkommen till höstens lördagsmusik i domkyrkan

Varje lördag kl 15.00 ges högklassiga och gratis konserter i Uppsala domkyrka med inhemska och gästande musiker. Det kan handla om körmusik, orgelverk, ensembler och solister.

Lördagstongångar i domkyrkan

Konserterna som går under vinjetten Lördagsmusik är en mångårig och omtyckt tradition i Uppsala domkyrka. Konserterna är alltid gratis, ges på eftermiddagen kl 15.00 och är ett fint tillfälle att uppleva både klassiska och nya tongångar i ett vackert kyrkorum.

hösten 2021

18 september: Premiär för höstens lördagsmusik med Andrew Canning som spelar musik av Arvo Pärt, Herbert Howells och Derek Bourgeois.

25 september: Orgelkonsert med Karl-Magnus Jansson, organist i S:t Nikolai kyrka, Örebro. Musik av Vierne och Bedard.

2 oktober: Orgelkonsert med Michael Dierks, organist i Tyska kyrkan, Stockholm. Musik av Bach, Mendelssohn och Danksagmüller.

9 oktober: ”Där du går - Melodiska meditationer och klangliga kontraster”. Konsert med Anders Hagberg, flöjter, basflöjter, sopransaxofon, Offerdalspipa, och Johannes Landgren, orgel, piano.

Höstens vidare konserter läggs till löpande i programmet.

Nedan: Organist Andrew Canning spelar Solemn Prelude från For the Fallen (Edward Elgar) och Tango ”La muerte del ángel” (Astor Piazzolla, arr. Canning). Från Uppsala domkyrkas digitala kulturnatt 2020.

Därefter: Sommarlåt med och av Anders Bromander & Olov Johansson i en inspelning från vintern 2020.