Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Ljubljanas universitetskör gästar S:t Pers kyrka

Academic Choir Tone Tomšic ger konsert torsdag 26 april kl 19.00.

Prisbelönta och framgångsrika kören Academic Choir Tone Tomšic ger torsdagen 26 april en konsert i S:t Pers kyrka. Under ledning av Jerica Gregorc Bukovec framför kören musik av Iacobus Gallus, Felix Mendelssohn Bartholdy, Nana Forte och Hildegard av Bingen.

Kören, som de senaste åren har vunnit flera utmärkelser på körfestivaler runt om i Europa för sina framföranden av både folkmusik och sakral musik, grundades 1926 vid universitetet i Sloveniens huvudstad Ljubljana och är idag en blandad kör som framför musik av både unga och väletablerade kompositörer på hemmaplan i Slovenien men också sätter upp större verk av till exempel Orff, Verdi, Puccini och Brahms och gör inspelningar för Slovenian National Radio.

Jerica Gregorc Bukovec, född 1980 i Slovenien, har tidigare studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och var Stockholms Studentsångares dirigent 2008-2011. Under studietiden i Sverige hann hon också bland mycket annat vinna en guldmedalj när hon deltog i en körtävling i Prag med Täby kammarkör. Men nu gästar hon alltså S:t Pers kyrka med  Academic Choir Tone Tomšic.

Fri entré gäller till konserten.