Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Kyrkomusiksymposium 2018

Den 14-16 september är det kyrkomusiksymposium. I samband med detta erbjuds flera konserttillfällen för allmänheten, bland annat i Uppsala domkyrka.

Årets kyrkomusiksymposium som är det sjätte i ordningen har temat Kyrkomusik - kulturarv i rörelse. Symposiet är årets mötesplats för kyrkomusiker från hela landet och samlar mellan 800-1000 deltagare. I samband med symposiet finns en rad offentliga programpunkter, varav nedanstående äger rum i Uppsala domkyrka.

fredag 14 september

15.30 Vinnarkonsert
Orgelkonsert med Oscar Rutberg, vinnaren av Svenska orgelsällskapets nationella orgeltävling för unga organister.

18.30 The Passion of St John
Av Sven-David Sandström. Libretto av Jacob Holtze. Hägerstens Kammarkör, Rodrigo Sosa Dal Pozzo, countertenor, Olle Persson, bas, Sami Al Fakir, tuba, Dahlkvistkvartetten, Kerstin Börjeson,dirigent.

21.30 Allt ljus på orgeln
En konsert som kastar nytt sken på orgeln med hjälp av ljusdesign och kamerateknik. Johannes Skoog, orgel, Esbjörn Mårtensson, producent.

23.00 The travels of St Bridget

Hur lät musiken som Heliga Birgitta hörde under sina långa pilgrimsvandringar genom Europa? Ensemblen Serikon: Daniel Stighäll, medeltida dragtrumpet, vallhorn, Anna Maria Friman, sång, hardingfela, John Potter, sång, Silke Schultze, skalmeja, blockflöjter, enhandsflöjt och trumma, Gawain Glenton, cornetto, blockflöjter, Catalina Vicens, organetto (eller portativ), slagverk.

lördag 15 september

16.00 Från Schütz till Sköld med den moderna gosskören
Konsert med bl.a. uruppförande av Jubilate Deo av Agneta Sköld och 16-stämmiga Warum toben die Heiden av Heinrich Schütz. Sångare från kyrkomusiksymposiets gosskörsläger. Dirigenter från Svenska kyrkans gosskörsförening​.

Biljetter via Ticketmaster.se eller i Katedralbutiken, tel 018-430 36 30.

Söndag 16 september

11.00 Festhögmässa i Uppsala domkyrka
Ärkebiskop Antje Jackelén. Kör bestående av symposiets deltagande kyrkomusiker. Linnékvintetten. Kyrkkaffe.

Med reservation för ändringar.

För att se hela det offentliga programmet gå till Kyrkomusiksymposiets webbplats.