Foto: Andrik Langfield /Unsplash

Kyrkomusiker till Uppsala domkyrka, Uppsala pastorat

En helt ny tjänst i Uppsala domkyrka, med pedagogisk inriktning på klassisk sång med barn och unga. Du kommer att leda Lilla gosskören och Lilla flickkören, från åtta år, och får även rollen som organist i domkyrkan där viss orgelundervisning ingår i din tjänst. Sista ansökningsdag är 13 juni 2021.

Uppsala domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår ett rikt verksamhetsliv med gudstjänster, konserter och en mängd olika arrangemang. Kyrkan har ca 700 000 besökare per år.

Vi söker nu en musiker till en nyinrättad musikertjänst i Uppsala domkyrka.

Arbetsuppgifter

• Leda och utveckla Lilla gosskören och Lilla flickkören från åtta år, med mål att förbereda dem väl för goss- och flickkörernas konsertkörer. (50%)
  • Tjänstgöring som organist i domkyrkan. (50%)
  • Tjänsten kommer att inrymma viss orgelundervisning.
  • Beroende av kompetens och erfarenhet kan tjänsten också komma att inrymma sång med ännu yngre barn, ledande av vuxenkör, konsertant orgelspel m.m.

Uppsala domkyrkoförsamling är del av Svenska kyrkan Uppsala.

Klicka här för att komma direkt till info om tjänsten
Kyrkomusiker

Läs om alla lediga jobb här.