Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Körkonsert: "Kom vem som helst med en lykta! Helst du."

Då höstmörkret är som djupast bjuder damkören Gott Sound in till konsert. Andy Fite, gitarr och Gunnar Gillfors, dirigent. Tonsättningar av Werner Aspenströms dikter. Lördag 23 november kl 18 i Gottsunda kyrka. Fri entré.

Tonsatt lyrik med kören Gottsound och girtaristen och komikern Andy Fite

Jazzigt tonsatta underfundiga dikter av Werner Aspenström som Sardinen på tunnelbanan, Elergi och Mätarlarven. Poesi fylld med vardagliga iakttagelser och lågmäld humor som ställs mot de stora och eviga perspektiven.

Förutom dikterna av Werner Aspenström, tonsatta av Boel Dirke, bjuds det på meditativ musik av Karin Rehnqvist och det upplyftande stycket Take, o take those lips away av Håkan Parkman.  Musiken varvas med uppläsning av radioprästen Camilla Lifs texter om ljus och mörker som reflekterar över domsöndagen.

Varmt välkommen till en konsert som vill ge ljus och värme i novembermörkret.

om kören gottsound

GottSound har sin hemvist i Gottsunda- och Sunnersta kyrka och är en damkör med runt 30 korister. Repertoaren är bred och sträcker sig från klassiskt till visa och jazz. Kören sjunger regelbundet i gudstjänster och gör konserter i Uppsala. Under åren har kören samarbetat med instrumentalister och musiker, bland andra den uppsalabaserade jazztrion Trio X. Från och med hösten 2019 leds kören av Gunnar Gillfors.

Andy Fite

Andy Fite är jazzgitarrist, sångare, komiker, kompositör och bildkonstnär bosatt i Stockholm.

Andy har skrivit över 650 låtar och kommit ut med 44 album. Han uppträder regelbundet i Europa och USA.

werner aspenström

Werner Aspenström (1918-1997)  är en av Sveriges mest läst lyriker under efterkrigstiden. Han publicerade ett tjugotal diktsamlingar, flera prosaböcker och även skrivit dramatik. Hans poesi är fylld med vardagliga iakttagelser och lågmäld humor som ställs mot de stora och eviga perspektiven. Lyriken har jämförts med Tomas Tranströmer i sitt sätt att skildra en mångtydig tillvaro med ett enkelt och avspänt språk. Läs mer om Werner Aspenström på Werner Aspenström -sällskapets webbplats.

Andrew Fite

Jag tror jag stannar och mäter upp mitt gröna körsbärsblad

Werner Aspenström