Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Thomanerchor Leipzig gästar Uppsala domkyrka

Thomanerchor Leipzig är en av världens äldsta körer och den gosskör som Johann Sebastian Bach själv ledde 1723 - 1750 och komponerade verk för. Nu ges ett unikt tillfälle att uppleva Thomanerchor Leipzig i Uppsala domkyrka söndag 8 mars.

Thomanerchor - en gosskör med 800-åriga anor

Gosskören har sedan grundandet 1212 varit en medelpunkt i det rika kulturlivet i Leipzig. 1723 tillträdde J.S Bach tjänsten som Thomaskantor och därmed också ledare för Thomanerchor. Under Bachs kommande 27 år som körledare uruppförde Thomanerchor regelbundet mästarens kantater, motetter och passioner som Matteuspassionen och Juloratoriet. Framförandet av den före detta körledarens verk är alltjämt körens fokus, men man framför verk från hela musikhistorien från medeltida gregoriansk sång till nutida tonsättningar.

Thomanerchor var en förbild för ärkebiskop Nathan Söderblom när han 1920 grundade Uppsala domkyrkas gosskör som i år fyller 100 år. Konserten ingår i Uppsala domkyrkas gosskörs jubileumsår.

Under konserten får vi lyssna till verk av Johann Sebastian Bach, Heinrich Schütz, Max Reger och Kurt Hessenberg. Thomanerchor Leipzig är än i dag en av världens främsta körer och turnerar över hela världen.

Köp din biljett i god tid!

Konsert med Thomanerchor Leipzig

Söndag 8 mars kl. 18.00
Uppsala domkyrka

Thomanerchor Leipzig gästar med ca 50 gossar/unga män
Ullrich Böhme, organist och Thomaskantor
Gotthold Schwarz, dirigent och Thomasorganist

150 kr, vuxen
90 kr, studerande
60 kr, barn

Du kan köpa dina biljetter antingen i Uppsala domkyrkas katedralbutik eller via Ticketmastereller per telefon 0771-70 70 70 (Ticketmaster).

Med stöd av Goethe-Institutet