Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Konsert med damkören La Cappella

Kom och lyssna till tävlingsprogrammet ”I denna ljuva sommartid” inför European Choir Games. Fredag 2 augusti 2019 kl 18 i Sankt Pers kyrka.

Välkommen till Sankt Pers kyrka 2 augusti då damkören La Cappella presenterar sitt tävlingsprogram inför European Choir Games i Göteborg, en av Europas största körfestivaler. Med förra vårens internationella tävlingsvinst i Österrikiska Bad Ischl i färskt minne är siktet nu inställt på nya segrar.

– Vi har legat i hårdträning sedan i höstas och kommer i bagaget till Göteborg ha med den kanske mest avancerade repertoaren i körens historia. Det måste till lite extra i en tävling med internationellt framgångsrika körer från hela världen, berättar La Cappellas dirigent Tony Margeta.

Uppsalapubliken bjuds i konserten på de fullständiga tävlingsprogrammen för kategorierna Damkör och Sakral musik med ackompanjemang. Bland kompositörerna finns bland annat Ko Matsushita, Karin Rehnqvist och Felix Mendelssohn.

Fredag 2 augusti 2019 kl 18
Sankt Pers kyrka, Kvarntorget
Fri entré, kollekt till musikverksamheten

Medverkande:

La Cappella
La Cappella grundades av Robert Sund 1986. Alltsedan starten har kören haft som målsättning att arbeta med musik för kvinnoröster på en hög musikalisk nivå och med stor genrebredd. Karin Eklundh dirigerade framgångsrikt kören under tjugo års tid och 2014 tog Tony Margeta över som dirigent och konstnärlig ledare.

Kören har en aktiv konsertverksamhet och åker regelbundet på konsertturné samt deltar i internationella körtävlingar. I maj 2018 deltog La Cappella i en internationell körtävling i Bad Ischl, Österrike. Kören vann där båda sina kategorier samt Grand Prix. Under hösten 2018 skapade och framförde kören en scenisk konsert i samarbete med Anci Hjulström. Föreställningen gavs i Uppsala, Stockholm och Gävle i oktober 2018 samt mars 2019. I augusti åker La Cappella till Göteborg för att delta i tävlingen Grand Prix of Nations vid European Choir Games.

Tony Margeta, dirigent
Tony Margeta är sedan maj 2014 La Cappellas dirigent och konstnärlige ledare. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har studerat dirigering för bl.a. Mats Nilsson, Jan Yngwe och Gunnar Eriksson.

Åren 2004-2015 var Tony konstnärlig ledare och dirigent för Falu Kammarkör, med vilken han rönte flera framstående placeringar vid internationella körtävlingar i Europa. Han har även belönats med ett stipendium ur Madeleine Ugglas stipendiefond för sina framstående insatser i det svenska körlivet.Till vardags arbetar Tony som körpedagog och musiklärare vid Adolf Fredriks musikklasser där han även är dirigent för Adolf Fredriks Gosskör. Sedan hösten 2018 är Tony dirigent och konstnärlig ledare för Storkyrkans ungdomskör.

Magnus Bergman, ackompanjatör
Magnus Bergman har solistexamen i piano och orgel vid Kungliga Musikhögskolan och arbetar som kyrkomusiker i Västerleds församling och som pianopedagog. Magnus är också dirigent för Stockholms Gosskör. Han är en flitigt anlitad ackompanjatör och har konserterat i Skandinavien och som solist vid turnéer i Europa och Nordamerika. Magnus Bergman ackompanjerar ofta La Cappella vid såväl konserter som tävlingar.