Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Konsert med Aleron

Tisdag 28 maj kl 19.30 besöker den Filippinska manskören Aleron Uppsala domkyrka, ett framträdande man inte får missa, enligt gosskörens ledare Margareta Raab.

- Det som är speciellt för Aleron är att de sjunger SATB-repertoar, alltså som en blandad kör, trots att de är en manskör, säger Margareta Raab, körledare i Uppsala domkyrka. Alldeles speciellt är deras countertenorer som med lätthet ligger kring höga c långa stunder i sträck!

- För snart två år sedan hörde jag och en kollega Aleron när de uppträdde i samband med Världskörsymposiet i Barcelona. Vi blev helt förälskade i kören och sa: ”Tänk om vi kunde få hit dem till Gosskörsfestivalen i Rättvik!”

Sagt och gjort, Margareta och kollegan Lovisa Kronstrand Alinder bjöd in kören och deras ledare Christopher Ong Arceo omedelbart när konserten var slut. För att möjliggöra Alerons medverkan på Gosskörfestivalen i Rättvik behövdes dock en europaturné anordnas för kören, något som Margareta hjälpt till med genom Svenska kyrkans gosskörsförening.

- Inte nog med att Aleron genomför en imponerande turné med många framträdanden i en imponerande takt, de inledde sin europaturné med att ta första pris i två klasser, plus ett specialpris, i tyska gosskörsfestivalen Limburger Männerchor Festival!

Dirigenten Christopher Ong Arceo är gästdirigent på Gosskörsfestivalen i Rättvik som börjar idag torsdag 23 maj. Aleron deltar i festivalen och ger även en egen konsert där. På tisdag kommer kören till Uppsala domkyrka där konserten börjar kl 19.30.

- Folk i min omgivning tycker nog jag är tjatig, men det tål att upprepas: Den här konserten vill du verkligen inte missa! (och såvida du inte bor i Korpilombolo så är det inte särskilt långt till en konsert längs turnévägen!)

program

Uppsala domkyrkas gosskör välkomnar den unga manskören Aleron från Manila, Filippinerna. De bjuder på ett program med musik från många tidsepoker och länder.

Haec Dies/William Byrd (1543-1623)
Kyrie from Missa Ave maris stella/Josquin Desprez (1455-1521)
Incantatio Maris Aestuosi/Veljo Tormis (1930-2017)
Jubilate Deo/Saunder Choi (1988)
Liebe, D. 983 Op. 17 No. 2/Franz Schubert (1797-1828)
Manifesto/David Lang (1957)
I Love My Love/Gustav Holst (1874-1934)
Jeanie with the Light Brown Hair/arr. Gene Puerling (1929-2008)
Traumlicht, Op. 123 No. 2/Richard Strauss (1864-1949)
Nonot Kamo Kanako/arr. Eudenice Palaruan (1968)
Pen Pen de Sarapen/Saunder Choi (1988)
Kaisa-isa Niyan/Nilo Alcala (1978)
The Road Home/Stephen Paulus (1949-2014)
Spotless Rose/Ola Gjello (1978)

Uppsala domkyrka tisdag 28 maj kl. 19.30

Fri entré, kollekt.

Konserten sker i samarbete med Sensus.