Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Katedralakademin: Drömmen om ett ännu bättre liv

Höstterminens upplaga av Katedralakademin inleds måndag 30 september kl 18.15 med Lars Johansson, lärare i religionsfilosofi och religionshistoria vid Örebro teologiska högskola och universitetspastor.

Katedralakademin är ett samarbete mellan domkyrkoförsamlingen och nätverket Kristen akademi, med målet att erbjuda tillfällen till intellektuell fördjupning av den kristna tron. Under hösten 2019 arrangeras programkvällar en måndag i månaden i Katedralkaféet intill Uppsala domkyrka, i anslutning till den ekumeniska vespern i domkyrkan.

Drömmen om ett ännu bättre liv
Måndag 30 september kl 18.15

Lars Johansson, lärare i religionsfilosofi och religionshistoria vid Örebro teologiska högskola och universitetspastor, om sökande, hälsa och vägledning i samtiden. Hur kan vi förstå den ökande psykiska ohälsan bland unga och det växande utbudet av sekulär självhjälp och mer andligt inriktade metoder? Rymmer kyrkans teologi resurser som kan återvinnas och bli en rikedom i mötet med dagens situation?

Om Gud och den fria viljan
Måndag 28 oktober kl 18.15

Hans Liljenström och Rainer Carls.

Individen som medmänniska, medborgare och kund – vad spelar det för roll?
Måndag 25 november kl 18.15

Reklam och kampanjer som Black Friday riskerar att minska människors förmåga att ta ansvar för gemensamma angelägenheter. Det konstaterar statsvetaren Johan Wejryd, som här samtalar om sin avhandling med prästen och religionssociologen Jonas Lindberg.

Fritt inträde. Smörgås och kaffe/te 20 kr.
Katedralakademin i samarbete med Nätverket Kristen i Akademin.
Arrangeras i samarbete med Sensus.