Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Kärlek över konfessionerna i religionskrigens värld

Samtal i Katedralkaféet och ekumenisk vesper i domkyrkan med anledning av 450-årsminnet av Katarina Jagellonica och Johan III:s kröning i Uppsala domkyrka.

2019 är det 450 år sedan Katarina Jagellonica och Johan III kröntes i Uppsala domkyrka. I ett samtal mellan Eva Mattsson, författare till boken Furstinnan, professor Sven Erik Brodd, Uppsala universitet och professor Magnus Nyman, Newmaninstitutet, får vi möta kungaparet där en var protestant och en katolik och höra om deras drömmar om att närma de kristna konfessionerna till varandra. Moderator: Lars Åstrand. Arrangeras med stöd av Polska institutet i Stockholm.

ekumenisk vesper

Samtalet följs av en ekumenisk vesper i domkyrkan kl 18 med medverkan av Andreas Bergmann och Sam Douhan och predikan av Anders Ekenberg. Uppsala domkyrkas flickkör framför tidig musik. Lode Van den Fynde, blockflöjt. Kristine West, blockflöjt. Marcus Strand, luta och teorb. Markus Eriksson, viola da gamba.