Foto: Andrew Canning

Karl Magnus Jansson gästar Lördagsmusik

Orgelsolist från Örebro spelar verk av Louis Vierne och Denis Bedard 25 september kl 15.00.

Örebromusiker ger orgelkonsert

Karl Magnus Jansson är sedan 20 år tillbaka organist i Örebro, S:t Nicolai kyrka. Både i sin tjänst och på andra platser i och utanför Sverige bedriver han en omfattande konsertverksamhet som orgelsolist, men även som körinstuderare och dirigent. Lördagen 25 september kl 15.00 ger han en konsert under Uppsala domkyrkas återkommande vinjett Lördagsmusik.

Karl Magnus Jansson spelar regelbundet med Svenska Kammarorkestern och var med och grundade Örebro barock. I dagens program möter vi musik av Louis Vierne, bland annat hans första utgivna stycke op 1 samt den fransk-kanadensiske tonsättaren Denis Bedard, organist i Vancouver.

Fri entré och frivillig kollekt gäller som alltid.

Lördagsmusik i Uppsala domkyrka 25/9 kl 15.00

Louis Vierne (1870-1937)