Ivonne Fuchs och Erik Rydvall
Foto: Dietmar Spolert och Elias Gammelgård

Webbsänd julkonsert med Ivonne Fuchs och Erik Rydvall från Uppsala domkyrka

Mezzosopranen Ivonne Fuchs och nyckelharpisten Erik Rydvall ger en intim julkonsert under valven. Söndag 20 december kl. 18.00.

Intim julkonsert under valven

Ivonne Fuchs är en internationellt erkänd mezzosopran med erfarenheter från operahus som Teatro alla Scala i Milano och Staatsoper Berlin. I kvällens konsert deltar även Erik Rydvall som har rönt stor uppmärksamhet för sina tolkningar av J. S Bach och Vivaldi på nyckelharpa. Florian Benfer ackompanjerar på orgel.

Vi får bland annat lyssna till sånger som Gläns över sjö och strand , Koppången, aria ur J.S Bachs Juloratorium och Jean Sibelius Giv mig ej glans.

webbsänd Julkonsert med Ivonne Fuchs och erik rydvall

Söndag 20 december kl. 18.00 (konserten går även att se i efterhand)
Webbsändning från Uppsala domkyrka på Svenska kyrkan Uppsalas Youtubekanal

Julkonserten är gratis att se men den går tyvärr inte att se på plats i Uppsala domkyrka, på grund av de rådande restriktionerna.

Ivonne Fuchs, sång
Erik Rydvall, nyckelharpa
Florian Benfer, orgel

Anonymous Coventry Carol
Irland Trad. Dublin 1600-talet: Sweet was the Song
Ivar Widéen Betlehems stjärna
Jean Sibelius Giv mig ej glans
1500-talet Det är en ros utsprungen
Johann Sebastian Bach ur Juloratoriet: Schließe, mein Herze 5’
Max Reger Uns ist geboren ein Kindelein
Mariae Wiegenlied
Hugo Wolf Die ihr schwebet um diese Palmen
Schlafendes Jesukind
Solo Nyckelharpa
Pereric Moraeus Koppången
Melchior Teschner Pris vare Gud
Gustaf Nordqvist Jul, jul

Om Ivonne Fuchs

På konsertscenen har Ivonne Fuchs bland annat sjungit Mozarts Requiem och Beethovens Symfoni nr 9 i Tokyo, Bachs Magnificat i Zürich och München med Philippe Herreweghe, Johannespassionen i Amsterdam med Frans Brüggen, Matteuspassionen i Stuttgart med Helmuth Rilling och Sven-David Sandströms Ordet i Stockholm och Köpenhamn under ledning av Manfred Honeck. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm.

Erik Rydvall

Erik Rydvall har rönt mycket uppmärksamhet för sina tolkningar av barocktonsättare som J.S Bach och Vivaldi enskilt eller tillsammans med andra, som till exempel Danish String Quartet. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Ett annat uppmärksammat projekt är hans musikaliska samarbeten med norska Hardangerviolonister. Erik Rydvall ingår också i folkmusikgruppen Nordic.

om Florian Benfer

Mångsidighet och en genreöverskridande nyfikenhet på musik från alla tider utmärker Florian Benfers arbete som dirigent, sångare och organist. Han är sedan 2018 konstnärlig ledare för Gustaf Sjökvists Kammarkör och leder även Tysklands ungdomskammarkör, Stockholms Kammarkör och Arton Ensemblen som han grundade 2008.