Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Jazz, psalmer, pop och lutsånger på programmet

S:t Pers kyrka bjuder in till somriga musikandakter på söndagar kl 18.00.

Söndagarna i juli samt 5 augusti ersätts gudstjänsterna i S:t Pers kyrka av musikandakter på kvällstid kl 18.00. Det väl varierade programmet innehåller en spännande mix av allt från samtida pop till folksånger från 1600-talet framförd på tidstypiska instrument. Här är alla de medverkande:

Söndag 1 juli
Sommarens sånger och psalmer
Linnéa Sjöberg, orgel, piano, sång
Emmy Risberg, flöjt

Musik av bland andra Bo Hansson och Elisabeth Hermodsson. Gemensam allsång om sommaren med ord och toner ur psalmboken.

Söndag 8 juli
Popsånger som berör
Ina Forsberg, sång
Nicklas Dackborn, piano

Söndag 15 juli
Favoriter för två
Duo Ligados:
Oskar Axerup och Cim Frode, gitarrer

Örhängen från olika genrer. Verk av bland andra Piazzolla, Edith Piaf och John Williams.

Söndag 22 juli
Barockmusik kring Bellmans tid
DuoAnnaOlof:
Anna Ander, sång
Olof Ander, irländsk cittern, viola d’amore och cistern

Duon Anna & Olof ger nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1600-1700 talets Sverige och Storbritannien på instrumenten irländsk cittern, viola d’Amore och cistern. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor, engelska lutsånger samt en och annan Bellman. Låt dig dras med i hisnande historier och charmiga berättelser om instrumenten, musiken och texterna. Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter.

Söndag 29 juli
Sväng med sträng!
Anders Emtell, gitarr

Dansanta rytmer från jordens alla hörn. Musik av Bach, Dyens och Brouwer med flera.

Söndag 5 augusti
Jazz i sommartid
Sofie Norling, sång
Håkan Broström, saxofon
Anna Greta Sigurdadottír, piano
Jakob Sävhammar, kontrabas
David Norberg, trummor

Allt från finstämda folkmelodier och psalmer till välkända jazzballader och något ösigt.

Från  och med den 12 augusti firas som vanligt mässa eller gudstjänst i S:t Pers kyrka kl 11.00.