Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Integrationsstrateg och Citydiakon, Uppsala pastorat

Som vikarierande integrationsstrateg och citydiakon har du huvudansvaret för pastoratets nätverk i flykting- och migrationsfrågor och är med i utvecklingen av cityarbetet där bland annat Nattkyrkan redan ingår. Sista ansökningsdag är 18 november 2019.

Inom Uppsala pastorats integrationsarbete har vi många olika verksamheter, alltifrån språkcaféer för olika målgrupper till en Vänskapsförmedling i samarbete med Uppsala kommun. För närvarande arbetar vi med två projekt som på olika sätt berör ensamkommande och deras situation. Vi har tidigare arbetat med ”Barn i väntan/Barn i start” som är ett stödgruppsarbete för nyanlända familjer vilket vi planerar uppta under vår/hösten 2020.

I Uppsala Pastorat samverkar diakoner och andra medarbetare kring diakonala frågor sedan ca 10 år, det innebär att du kommer att ingå på ett naturligt sätt i flera olika sammanhang som berör din tjänst. Som diakon och integrationsstrateg tillhör du arbetslaget för gemensam diakoni i Uppsala Pastorat och din arbetsplats är belägen på Diakonins hus i centrala Uppsala.

Tjänsten är på heltid och ett föräldraledighetsvikariat under perioden 16 januari–31 december 2020.

Klicka här för att komma direkt till info om tjänsten
Integrationsstrateg och citydiakon

Läs om alla lediga jobb här.

Platsannons i Kyrkans Tidning 31 oktober 2019. Bild: Gabriel Santiago /Unsplash