Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Installationer av Johan Thurfjell

I höst kommer två installationer av konstnären Johan Thurfjell till Uppsala domkyrka. Vernissage den 20 oktober 2018, kl 13.00.

I denna utställning i Uppsala domkyrka presenteras två installationer av konstnären Johan Thurfjell. I båda verken återkommer vattnet som en katalysator för tanken att nå bortom vår verklighet.

Johan Thurfjell är född 1970 och lever och verkar på Tullgarn, Södermanland. Han har de senaste åren haft regelbundna utställningar på Galerie Nordenhake i Stockholm samt på flera muséer, bland annat Uppsala konstmuseum, Moderna museet och Kalmar konstmuseum. Han har även ställt ut på Judiska museet, Katarina kyrka och i Strängnäs domkyrka. Thurfjell finns bland annat representerad på Magasin 3 i Stockholm, Malmö konstmuseum, Moderna museet och Statens konstråd. I sitt konstnärskap använder han sig av sitt eget liv, tankar och erfarenheter och nyttjar olika konstnärliga tekniker och material för att gestalta dem. I Uppsala domkyrka visas verken ”Jag kommer till dig naken” och ”Two hundred suns with my son”.

Johan Thurfjell
Uppsala domkyrka