Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

”I am a Mentor Mother”

Hör om hur kvinnor i Sydafrika omsätter tro i handling för få säkra graviditeter och att barn ska ha en trygg uppväxt. Katedralkaféet 28 mars 17.00.

Hur minskar vi mödra- och barnadödligheten i världen? Kunskapen och resurserna finns men den politiska viljan har saknats att ge varje kvinna en säker graviditet och varje barn en trygg uppväxt. Mentor Mothers i Sydafrika är ett exempel på att mödra- och barnhälsan förbättras. Modellen sprids nu till fler länder i Afrika och även i Sverige ställs frågan vad vi kan lära från södra Afrika.

Medverkande

Herman Hallonsten, socionom och präst, som 2012-2017 arbetade för Svenska kyrkan och Philani i Sydafrika med Mentor Mother-modellen.

Torsdag 28 mars, kl 17.00 i Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka.

Smörgås och kaffe/te finns att köpa för 20 kr.