Gudstjänstfirande på olika sätt

Under bar himmel – så firas Gottsunda församlings gudstjänster i vår och sommar. Många har berättat hur betydelsefullt det är att på detta sätt kunna mötas. Det är gudstjänster med säkert avstånd till varandra, samtidigt i gemenskap och på ett sätt som inte medverkar till smitta.

Under bar himmel

Gudstjänsterna firas vid Gottsunda kyrka torsdagar kl. 18 och söndagar kl. 11, och vid Sunnersta kyrka på söndagar kl. 15. Av hänsyn till smittrisken firas för närvarande inte gemensam nattvardsgudstjänst. Däremot finns alltid möjlighet till enskild nattvard.

ljuständning inomhus och präst att prata med

I samband med utegudstjänsterna är kyrkorna öppna. Du kan gå in, tända ljus i ljusbäraren och bara vara för en enskild andakt. Präst finns till hands för dig som vill prata.

för dig som tillhör en riskgrupp och dig med sjukdomsymptom

Om du tillhör en riskgrupp eller har sjukdomssymptom bör du stanna hemma. Det går bra att även fira gudstjänst hemma. Bönens nätverk bär också där.

andakter på Facebook

Inför varje helg finns också en andakt på församlingens  facebooksida som ett komplement till utegudstjänsterna. Där inbjuds alla att vara med – också du som inte kan delta på plats. För dig som inte har facebook går det ändå att komma åt andakterna. Då gör du så här: Sök på ”Gottsunda församling Facebook” på Google, gå in på länken. Scrolla med datormusen i flödet så hittar du bland annat församlingens andakter.