Foto: Henrik Viberg

Gudstjänster, musik och direktsänd nationell minneshögtid

Här hittar du programmet för allhelgonahelgen i Uppsala domkyrka, Almtunakyrkan, S:t Pers kyrka och Vindhemskyrkan.

Allhelgonatid i domkyrkoförsamlingen

Under allhelgonahelgen får vi varje år samlas och tänka på dem vi saknar – tillsammans med andra som också upplever en förlust. Det sker i gudstjänster, på kyrkogårdarna, vid gravar och minneslundar. Allhelgonatiden rymmer plats för minnen, samtal och musik, för ljuständning och reflektion.
   2020 har varit och är ett speciellt år för oss alla, inte minst på grund av pandemin vi lever med. Vi behöver därför ta hänsyn till varandra och hjälpas åt att hålla smittorisken nere genom att följa de rekommendationer och restriktioner som finns, även i våra kyrkor och på kyrkogårdarna.

Nedan finner du programmet för allhelgonahelgens gudstjänster och samlingar i domkyrkoförsamlingens fyra kyrkor. Du som under året mist en nära anhörig har också fått en inbjudan där du särskilt välkomnas till en särskild minnesgudstjänst till någon av församlingens kyrkor.

I år sänds en nationell minneshögtid direkt från domkyrkan på Alla helgons dag kl 18.00 (mer information nedan). Förberedelserna för denna sändning innebär att domkyrkan behöver hålla stängt från och med kl 13 lördagen 31/10.

Alla helgons dag, lördag 31 oktober

Uppsala domkyrka
11 Högmässa. Kristin Windolf, Andrew Canning. Uppsala Domkyrkokör under ledning av Milke Falck.
18 Nationell minnesstund i Uppsala domkyrka för att hedra offren i covid-19. Kungaparet, talmannen och statsministern deltar i sorgemanifestationen som leds av ärkebiskop Antje Jackelén. Uppsala katedralsångare framför Faurés Requiem tillsammans med solisterna Karin Ingebäck och Anders Larsson samt orkester. Dirigent: Ulric Andersson. Minneshögtiden är inte öppen för allmänheten men sänds direkt  i TV4. Kyrkan stänger kl 13.00 p g a  förberedelser.

Stillhetens kapell, Gamla kyrkogården
13–18 Stillhetens kapell är öppet.
14 Musikandakt.
14.30–15.30 Präst finns tillgänglig för samtal.
16 Musikandakt.
16.30–17.30 Präst finns tillgänglig för samtal.

alla själars dag, söndag 1 november

Uppsala domkyrka
Mässa. Gudrun Rosén.
11 Högmässa. Kerstin Dillmar, Andrew Canning. Collegium Cantorum under ledning av Ulric Andersson. Kyrkkaffe.
16 Kyrkan stänger i samband med Minnesgudstjänsterna för inbjudna närmast anhöriga.

Almtunakyrkan
16 Finskspråkig gudstjänst. Mikko Peltola, Lauri Soinne.

S:t Pers kyrka
11
Gudstjänst. Maria Aas Åhlén, Linnea Sjöberg. Mathilda Lindström, sång, Niclas Dahl, piano, Tove Quennerstedt, bas, Fredrik Bergström, trummor.

Vindhemskyrkan
11
Högmässa. Gudrun Rosén, Anna Lindgren. Elin Emtell Rubinsztein, violin. Söndagsskola med skapande och reflektion. Kyrkkaffe utomhus oavsett väder.