Goder afton mitt herrskap!

Stjärngossetåg och julspex på Uppsala konsert och kongress lördag 11 december kl 19 med Uppsala domkyrkas gosskör.

Stjärngosskör och spex på UKK

Snart är det dags för årets upplaga av Goder afton mitt herrskap!  En staffanskonsert som värnar om traditionerna kring Lucia, Staffan stalledräng och stjärngossarna. Konserten är en av få som sätter stjärngossen i centrum och en stor del av konsertprogrammet kretsar just kring Sankt Staffan. Konserten avslutas alltid med ett för varje år nyskrivet julspex, där manus och låtarrangemang skrivits av sångare i kören.

Goder afton, mitt herrskap! har sina rötter i den medeltida tradition där pojkar gick sjöng och spexade för att få pengar till studier. Konserten är en väletablerad del av Uppsalas kulturliv sedan 1970-talet.

Medverkande i Goder afton utöver Uppsala domkyrkas gosskör är pianisten och kapellmästare Arvid Callin Nerdal med kompband och Margareta Raab, dirigent.

Biljetter: tickster eller UKK tel 018-727 90 00.

Lär mer om gosskören här:

Uppsala domkyrkas gosskör

i samarr med Sensus