Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Ge rum för munken inom dig

Diakonen Annika Spalde presenterar sin nya bok och pastor Peter Halldorf ger en kort bakgrund om klosterandlighet. Katedralkaféet 25 februari 18.15.

Har du en munk inom dig? En del av dig som längtar efter gemenskap med Gud? Ordet munk var ursprungligen könsneutralt och betydde ”den som lever ensam”. Senare kom det att stå för ”den som är inriktad på ett enda” – att söka och tjäna Gud. Den helige Benedikt och hans klosterregel har format munkar ända sedan 500-talet, och hans insikter är alltjämt vägvisare till ett gott liv.

Hur ger man rum för sin inre munk då? Bland annat genom att öva på att lyssna till sitt inre, till andra och till naturen. Att sträva efter en balanserad vardag med goda rutiner. Att söka enkelhet och praktisera vördnad för allt skapat. Att ta sin längtan efter ett helhjärtat liv på allvar, föreslår Annika Spalde.

Välkommen på bokpresentation, måndag 25 februari kl 18.15 i Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka. Diakonen Annika Spalde presenterar sin nya bok och pastor Peter Halldorf ger en kort bakgrund om klosterandlighet.

Annika Spalde är diakon i Svenska kyrkan och författare. Hon har under 20 års tid sysslat med icke-våld och civil olydnad, vilket lett till att hon suttit i fängelse vid ett par tillfällen. Hennes kamp för en rättvisare värld är inspirerad av befrielseteolgi.

Peter Halldorf är pastor, författare och redaktör för tidskriften Pilgrim. Han arbetar med retreater och andlig vägledning på den Ekumeniska Kommuniteten i Bjärka-Säby, utan för Linköping.

Måndag 25 februari, kl 18.15 i Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka.

Smörgås och kaffe/te finns att köpa för 20 kr. Ingen anmälan.