Ge och få hjälp under coronakrisen

Röda Korset och Svenska kyrkan Uppsala samarbetar med stöd, praktisk hjälp och samtal.

Hjälpinsatser i coronatider

Många Uppsalabor är redan isolerade på grund av coronaviruset. Därför ställer Röda Korset och Svenska kyrkan Uppsala om en del av våra verksamheter och erbjuder praktisk hjälp, som att handla och att erbjuda någon att prata med. Vi samarbetar för att kunna ge stöd till personer som inte kan ta sig ut från hemmet för att de tillhör riskgrupp.

Tillsammans är vi beredda att hjälpa till på olika sätt. Röda Korset ansvarar för rekryteringen av nya frivilliga och båda organisationerna hanterar matchningar mellan de som behöver vår hjälp och volontärer. Enklast når man oss genom att ringa eller skicka e-post om man önskar hjälp av något slag (se nedan).

intresseanmälan och kontaktuppgifter

För den som vill bli volontär är det bästa att fylla i en intresseanmälan på Röda Korsets hemsida.  OBS! Om du är engagerad i Svenska kyrkan fyll i både ditt för- och efternamn, samt att du kommer från Svenska kyrkan under rad 4 Vad heter du?  i formuläret.

be om praktisk hjälp

Kontakta Röda Korset018-14 32 17 mån-sön kl 10.00- 19.00 eller mejla Uppsala@redcross.se.

någon att prata med

OBS! Under påsk:
Samtal via telefon
Skärtorsdag – Annandagen. 018-430 38 08.
Samtal med diakon i Domkyrkan 14–17/4 13-15. Gratis.

Diakonins hus 018-430 38 08
kl 10-12 samt 13-15 alla vardagar.
Domkyrkan, Mennanders kor
Drop in-samtal med diakon mån-fre kl 13-15.
Drop in-samtal med präst / diakon mån-tors kl 15.30-17.30 (ej 27/3 samt 6-8/4).
Pastoral care in Uppsala Cathedral, Mennanders kor
Drop in, free of charge. Monday–friday 1–3 pm.
Kl 17–08, ring 112

din kyrka och församling

Du kan alltid vända dig med frågor till en kyrka nära dig.

ge en gåva

Ge en gåva till den gemensamma diakonin för Svenska kyrkan Uppsala.
Swisha till 123 055 32 63.

Ge en gåva

Ge en gåva till Uppsala pastorats diakonala arbete. Swisha din gåva direkt med mobilen till 123 055 32 63.

Läs mer om hur du använder och laddar ner Swish på www.swish.nu.