Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Fotografier i Uppsala domkyrka berättar om tro och kulturarv

Peter Hoelstads utställning 25 oktober - 24 november väcker tankar om hur kyrkan och lokalsamhället kan samsas.

Ny utställning i Uppsala domkyrka

Fotografen Peter Hoelstad ställer under perioden 25 oktober — 24 november ut bilder från samhället Hamra i Hälsingland och dess kyrka. Orten ligger i Ljusdals kommun och var en gång ett livaktigt samhälle runt skogsindustrin. Idag är det en glesbygdsort med drygt 70 invånare. Kyrkan står fortfarande mitt i byn och är nu Hamras enda offentliga lokal.

I utställningen lyfts frågan om kyrka och lokalsamhälle kan hitta nya sätt att samsas i det religiösa rummet? Hur kan kyrkan bidra till samhällets överlevnad?

TRO, KULTURARV OCH LOKAL UTVECKLING
Fotografier från Hamra
Vernissage: Fredag 25 oktober kl 15.00.
Uppsala domkyrka är öppen varje dag 8-18 varje dag och fri entré gäller alltid, förutom vid särskilda konsertarrangemang.