Existentiell litteraturfestival hålls för andra gången

Aktuella författare möts i Uppsala kring vår tids livsfrågor lördagen 28 augusti.

Spännande författarmöten inleder kulturhösten

Nu är årets program för Existentiell litteraturfestival färdigt. Festivalen, som i år äger rum för andra gången, arrangeras av Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen i samverkan med Stadsbiblioteket i Uppsala. Årets festival präglas av vår tids stora livsfrågor och medverkar gör bland andra Lydia Sandgren, John Ajvide Lindqvist, Tomas Bannerhed och ärkebiskop Antje Jackelén.

- Vi hoppas att detta ska bli en litteraturfestival med kvalitet, djup och relevans, både för publiken och de medverkande. Tillsammans med aktuella författare i tio olika samtal vill vi lyfta de eviga frågorna - de om döden, livet och meningen med alltihopa. Vi tror att intresset för detta är lika stort som förra gången vi arrangerade Existentiell litteraturfestival, säger Kristin Windolf, domkyrkokomminister och projektledare för festivalen.

Efter ett år som för många inneburit inställda kulturevenemang och en utdragen, oviss väntan så ligger det nu både optimism och förväntan i luften, konstaterar Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen och även han projektledare för festivalen:

- Pandemin gjorde att festivalen fick ställas in 2020, men allt pekar nu på att vi ska kunna genomföra den på ett ansvarsfullt sätt med publik i slutet av augusti. Det känns oerhört roligt och nästan lite högtidligt att återigen få mötas till viktiga samtal om litteratur och samtidens stora frågor – inte bara bakom en skärm utan tillsammans i samma rum.

Den första festivalen hölls i augusti för två år sedan och årets festival äger rum lördagen 28 augusti. Programmet, med omkring ett tjugotal medverkande, presenteras på existentiellitteraturfestival.se. På samma sida hittar du också biljetterna, som släpps den 7 juli, givet att restriktionerna för publika evenemang tillåter det. Priset är 300 kr (200 kr för studerande). Författarsamtalen och övriga evenemang kommer att hållas i Uppsala domkyrka samt ett par ytterligare lokaler i Uppsala (se festivalens hemsida för aktuella uppdateringar).

Obs! Biljetter säljs i år endast via hemsidan som anges ovan.