Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Eftermiddagsjazz i Gottsunda

Under tre fredagseftermiddagar bjuds det på finstämd och högklassig jazz kl. 15.00 i kafé Vardagsrummet i Gottsunda kyrka. Nästa tillfälle 18 oktober står Claes Jansson för fredagsjazzen.

18 oktober Ett ord till mina polare

Claes Jansson, sång och Leo Lindberg, piano.

Om claes jansson

Uppsalabon och jazzmusikern Claes Jansson har hunnit med mycket under sitt liv. På 70-talet var han med och startade Nya Hamburger Börs. Han ledde jazzklubben Fasching en tid innan han i början av 80-talet studerade på Musikhögskolan i Stockholm.

Han har hela tiden parallellt varit musikaliskt verksam i olika konstellationer från duo till storband, till exempel med Tomas Ledin, Gugge Hedrenius BBB, Sandviken Big Band, Good Morning Blues, Soul Train, Öhman Organ Grinders. Han har spelat in ett flertal soloskivor där han ofta samarbetat med Anders Widmark, som skrivit originalmusik till Claes Janson.

Janson har också haft flera filmroller. Mest känd är han som rövaren Tjorm i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter där han också sjöng tillsammans med Tommy Körberg och Rune Andersson i de numera klassiska rövarvisorna.

Janson har i grupp och som solist gett ut över 40 LP/CD. 2018 släpptes hans senaste album, Ett ord till mina polare.

om leo lindberg

26-årige pianisten Leo Lindberg har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick och Nisse Sandström. Har har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendiena.

1 november Jazz med Bromander duo.

Anders Bromander, piano och Vilhelm Bromander, bas.

Om anders bromander

Anders Bromander är professionell pianist och klaverspelare sedan minst 40 år.
Han har varit kapellmästare vid Uppsala Stadsteater och verkat som pianist vid Regionmusiken och Musik i Uppland i Omnibus Big Band och Trio Con X. Han har turnerat som frilanspianist i olika jazz-, latin- och folkmusik- ensembler både i Sverige och utomlands.

Han har medverkat på ett stort antal skivproduktioner och på eget bolag givit ut Cd:n "Like Cotton" Anders Bromander ensemble. 2018 Kom hans senaste CD ”Sommarlåt” tillsammans med nyckelharpisten och riksspelmannen Olov Johansson.

om vilhelm bromander

Vilhelm Bromander är basist, improvisationsmusiker och kompositör. Han använder basen med stor nyfikenhet för ton, intonation och klangfärg.  Han hämtar inspiration från en vitt spektrum av genrer som improvisationmusik, frijazz och elektronisk musik.

Tidigare eftermiddagsjazz 4 oktober Fredagsmys med Trio Con Fuse.