Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

DUM siktar mot himlen

Rockkören ger plats för livets utmaningar i sin show Stairway to Heaven i Uppsala domkyrka 16 och 17 november.

Stairway to Heaven
Rockkören DUM, musiker, solister
Uppsala Domkyrka 16 & 17 november kl 19.00
Biljetter via ticketmaster.se samt i Katedralbutiken.
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2098200370193423/
Kontakt: Niclas Dahl, 0766-225 847

I en rockshow baserad på musik av bland andra Queen, Avicii, Dolly Parton, Metallica och Joni Mitchell sjunger rockkören DUM om livets utmaningar, glädje, sorg och om människans sökande efter lyckan.

-Redan för fyra år sedan gjorde vi en konsert med titeln Stairway to Heaven i samband med DUM:s 10-årsjubileum, berättar Niclas Dahl, musiker och ledare för rockkören DUM. Men precis som med konceptet Dark side of the dome som vi kört i många år kände jag att titeln Stairway to Heaven öppnar för lite fördjupning.

-Jag tror att de flesta människor någon gång har drömt om det där perfekta lyckliga livet utan bekymmer och motgångar, när allt bara flyter på i frid och harmoni. Men jag tror också att de flesta av oss kan enas om att det inte är lika enkelt att alltid känna en himmelsk lycka mitt i vardagen, även om vi alla gör vårt bästa. Årets konsert handlar mindre om destinationen och mer om vägen dit, om de bra och kanske mindre bra knep vi tar till för att få en glimt av paradiset.

För Niclas Dahl själv kan just musiken vara den trappa till det himmelska som kören valt som tema för höstens konserter:

-Absolut! Musiken hjälper oss att känna, att bli berörda, att uttrycka oss och kommunicera med varandra på nivåer bortom ord. På ett personligt plan får musik - liksom konst, film och teater - mig att känna mig mer levande helt enkelt.

Rockkören DUM (Domkyrkans ungdomsmusik) har sedan starten 2004 grävt djupt i rockens skattkistor och framfört musik av Laleh, Kent, Coldplay, Pink Floyd och många andra. Dark side of the dome-konserterna har flera gånger uppförts för utsålda kyrkor. I våras framförde DUM tillsammans med sångaren Samuel Ljungblahd musik av artisterna Stevie Wonder och Katy Perry, men denna gång blir det alltså ett mer blandat och lite rockigare program.

-Bra sånger finns det hur många som helst. Utmaningen är att få till en blandning som är både underhållande och passar vår ensemble men som också känns meningsfull och passar in i vår kontext. Förhoppningsvis kan vi ge konsertbesökarna en fin musikalisk upplevelse och i bästa fall också beröra något annat som kanske är svårare att sätta ord på, säger Niclas Dahl.