Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

DUM och Samuel Ljungblahd svänger med Perry och Wonder

Dags för nionde upplagan av Dark Side of the Dome 16-17 mars i Uppsala domkyrka.

Fredag och lördag 16-17 mars kl. 19 ger Rockkören DUM två föreställningar av Dark Side of the Dome. Kören sjunger i år, tillsammans med band och solister, låtar av Katy Perry och Stevie Wonder. I den sistnämndes sånger får DUM sällskap av gospelstjärnan Samuel Ljungblahd.

-Dark Side of the Dome startade 2007 och har återkommit nästan varje år sedan dess, berättar Niclas Dahl, ledare för kören. Konceptet har från början handlat om att göra ett program baserat på två band/artister från olika generationer.

-I år blir det ett program med mycket sväng och under vintern coachas kören av Matilda Lindberg som hjälper oss med danskoreografi. Dans är så nära länkad till svängig musik och även om vi i första hand är en kör så hjälper dansen till att skapa rätt uttryck.

Dark Side of the Dome-konserterna är vid det här laget välkända i Uppsala - och välbesökta. Niclas Dahl tror att detta beror på både låtmaterialet och själva domkyrkan:
-Just kombinationen av bra musik hämtad ur rockens skattkistor, framförd i en effektfullt ljussatt gotisk katedral, är nog en av förklaringarna till att konserterna blivit så populära.

Medverkande:
Rockkören DUM
Samuel Ljungblahd
Trummor: Jakob Hjalmarsson
Bas: Oscar Mattsson
Gitarr: John Eriksson
Saxofon: Roger Nordling
Keyboards: Niclas Dahl
Koreografi: Matilda Lindberg

Biljetter till föreställningarna finns hos Ticketmaster.

Tidigare års repertoarer:
2007: Pink Floyd/Coldplay