Uppsala Domkyrkokör sjunger i domkyrkans korsmitt, dirigerade av körledare Milke Falck.
Foto: Michael Stjernström

Domkyrkokören hyllar skapelsen med tre av Bachs kantater

Vårkonsert med kör, solister och Rebaroque i Uppsala domkyrka 21 maj kl 18.00.

Det har blivit dags för den sista av vårens domkyrkokonserter med Johann Sebastian Bach i fokus. Den här gången är det Uppsala Domkyrkokör som står för uppförandet. Under Milke Falcks ledning framför de tillsammans med orkestern Rebaroque och fyra solister tre av Bachs kantater som till stor del har evigheten och skapelsen i fokus - kantaterna 172: Erschallet, ihr Lieder, 187: O ewiges Feuer, O Ursprung der Liebe och 34: Es wartet alles auf dich. Det är Gud som ursprunget till allt liv och glädje som besjungs.

Solister är Helena Ek, sopran, Katija Dragojevic, alt, Martin Vanberg, tenor och Markus Schwartz, bas.

Biljetter köper du via ticketmaster.se eller på plats i Katedralbutiken i domkyrkans entré, 018-430 36 30. Konserten är ett samarrangemang med Sensus studieförbund.

Helena Ek, Katija Dragojevic, Martin Svanberg & Markus Schwartz.