Foto: Henrik Viberg / Melker Stendahl

Digital kulturnatt i Uppsala domkyrka

Här hittar du bland annat musikinslag, en flygtur med Barnens kyrka samt nya upptäcktsfärder i domkyrkans gömda rum under Kulturnatten 2021. Programmet startar kl 19.00 på lördag 11 september.

Musik, gömda rum, körhistoria och författarmöte

Årets digitala kulturnatt i domkyrkan innehåller både historia och nyheter, popmusik och dolda föremål, tänkvärdheter och en högtflygande barngudstjänst. Varmt välkommen att följa programmet här vartefter det publiceras under kvällen. Du kan också se alla inslag på domkyrkans facebooksida (förutom författarsamtalet som finns tillgängligt på Youtube).

program

19.00 Flickkörens nya kåpor: Uppsala domkyrkas flickkör berättar om sina nya körkläder som invigs söndag 12/9
19.15 Gosskörens historia: Sally von Bahr berättar
19.30 Barnens kyrka: Nu flyger vi!
20.00 Gömda rum: Ulric Andersson om Åkermanorgeln, del 2
20.30 Gömda rum: Domkyrkans dolda föremålsförråd
20.45 Författarsamtal: Kristin Windolf möter Theodor Kallifatides i Kapell Mennander
21.30 Kvällsmusik med Voice of Heart