Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

De blev våra mödrar

Måndagen den 27 januari är det Förintelsens minnesdag och i Sankta Maria kyrka visas filmen "De blev våra mödrar". Vi möter och samtalar med filmförfattaren Susanne Levin.

2005 deklarerade FN 27 januari som internationell minnesdag. Redan några år tidigare, från 2001, blev det en nationell minnesdag i Sverige. En dag för alla som vill stå upp för alla människors lika värde.

Välkommen till en temakväll med filmvisning och filmförfattarsamtal
Filmen ”De blev våra mödrar” gestaltar judisk kvinnohistoria i Uppsala och det är kvällens gäst Susanne Levin som står för filmens idé, koncept och historik.

Julianna & Marta överlevde Auschwitz & Bergen-Belsen. Efter kriget kom de till Sverige. Deras döttrar har ägnat sina liv åt att berätta mödrarnas historia, för att den aldrig ska glömmas.

Om filmen "De blev våra mödrar"

Måndag 27 januari 2020 kl 18.30

Sankta Maria kyrka, Stenhagsvägen 201, hållplats Stenröset.

Filmen (40 min.) visas med svenskt tal och engelsk text. (Observera: ej svensk text).