En rödhake sitter på en kvist och drillar vårkänslor.
Foto: Tom Bradley

Collegium Cantorum sjunger Psaltaren

Nyhet

Konsert med tonsättningar av älskade psaltarpsalmer söndag 15 maj kl 18.00. Ulric Andersson dirigerar och fri entré gäller.

Psaltaren, Bibelns omfattande samling av poetiska ”sånger”, innehåller psalmer och verser som citerats, sjungits och använts som böner alltsedan de skrevs - och görs så än idag. Nu ger Collegium Cantorum, en av domkyrkans kammarkörer, en särskild konsert med tonsättningar av psaltarpsalmer. Söndag 15 maj kl 18.00 får du höra dem sjunga under Ulric Anderssons ledning. Konserten är gratis och en frivillig kollekt kommer att tas upp.

Psaltaren lär ha sammanställts, redigerats och till stor del även skrivits på 300-talet f kr, men många av dess texter tros vara flera hundra år äldre. Välkommen att höra några av de mest älskade texterna sjungas i Collegium Cantorums konsert - de har skildrat livets och trons glädjeämnen och sorger under mer än två årtusenden.

Collegium Cantorum, en av domkyrkans kammarkörer, står tillsammans med dirigent Ulric Andersson uppställda i domkyrkan iförda sina gula och röda kåpor.
Collegium Cantorum med körledare Ulric Andersson, fotograferade 20221. Foto: Gabriel Gumucio