Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Brett musikprogram hela sommaren i Sankt Pers kyrka

Folkton, jazz, improviserat och klassiskt i söndagskvällarnas musikandakter kl 18.00.

Musikaliska sommarkvällar

Varje söndag kl 18.00 under perioden 30 juni - 11 augusti ges en musikandakt i Sankt Pers kyrka vid  Kvarntorget. Den musikaliska menyn är bred och varierad, från Duo Ligados gitarrmusik med nedslag världen runt till Peter Knudsen Trios improvisationer över klassiska tonsättare. Här nedan är hela programmet. Fri entré gäller varje gång men kollekt kan komma att tas upp.

30 juni: ”Folkmusik från världens hörn”, Duo Ligados

Gitarristerna Cim Frode och Oskar Axerup i Duo Ligados presenterar musik ur de keltiska, kinesiska, katalonska och svenska traditionerna.

7 juli: ”Vår sommar”, Kyrkomusikerkvartetten

Fyra kyrkomusiker musicerar vitt och brett på sitt eget sätt! Orgel, piano och sång med Sofia Berglin, Anton Högberg, Gunnar Gillfors och Linnéa Sjöberg.

14 juli: ”Nära och varsamt”, Gudrun Rosén med band

Musik och bild i ett kreativt möte i folk- och jazzton om liv och tr​o. Gudrun Rosén, sång och flöjt, Mats Wilhelm, sax, klarinett och foto, Axel Rosén, bas, Johan Rosen, piano, PO Lundqvist, sax och Tomas Björklund, percussion.

21 juli: ”På strövtåg bland svenska sommarromanser”,
Åsa Lansfors och Hans Ove Olsson

Åsa Lansfors, sopran, och Hans Ove Olsson, piano, botaniserar i den svenska romansskatten. Musik av bland annat de Frumerie, Stenhammar, Linde och Rangström.

28 juli: ”Improvisation i olika skepnader”, Kristoffer Morhed

Kristofer Morhed är pianist och kompositör från Uppsala och rör sig gärna inom vad som ibland kallas postgenre. Han kommer att bjuda på improvisationer inom jazz, folkmusik, pop och klassiskt såväl som i friare former av musik.

4 augusti: ”Du ska inte tro det blir sommar”, Jazztrion Yttre Bodane

Sånger av Georg Riedel, en produktiv musikskapare som berört många generationer med sin medverkan i allt från ”Jazz på svenska” (med Jan Johansson) till kompositionerna till Astrid Lindgrens barnböcker. Det handlar om både lek och allvar, liv och död – och sångerna fortsätter tala till oss, oavsett hur vuxna vi än blir. Vendela Tegestrand, sång, Axel Karlsson, piano och Sebastian Jonsson, sopran-/altsaxofon och klarinett.

11 augusti: ”Impressions”, Peter Knudsen Trio

Improvisation och arrangemang utifrån musik av bland andra Debussy, Ravel och Peterson-Berger. Ett spännande möte mellan klassisk 1900-talsmusik och skandinavisk pianojazz, där även den svenska sångskatten får vara med på ett hörn. Peter Knudsen, piano, Jenny Kristoffersson, kontrabas och Daniel Olsson, trummor.