Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Mässa och samtal med Biskop Ragnar

Uppsala domkyrka, måndag 21 januari kl 18.00.

Den 24 februari lägger Ragnar Persenius ned staven efter att ha varit biskop i Uppsala stift under många år. Under året som gått har biskopen besökt kontrakten runt om i stiftet för att göra ”bokslut” och ge sig själv och alla som han har mött under sin gärning, tillfälle att tillsammans minnas och tacka för åren som gått.

Den 21 januari är turen kommen till Uppsala kontrakt. På kvällen kl 18.00 leder biskop Ragnar en mässa i Uppsala domkyrka, därefter hålls ett offentligt samtal kl 19.00, vilket tar sin utgångspunkt i biskopens bok ”Längtan möter närvaro”. Samtalet leds av Dag Tuvelius.

Den tillträdande biskopen, Karin Johannesson, vigs av ärkebiskop Antje Jackelén den 3 mars 2019 i Uppsala domkyrka i samband med högmässan som börjar klockan 11.00.