Besök Nordens största katedral i sommar

Uppsala domkyrka är en levande kyrka full av historia och kulturskatter att upptäcka. Öppet för besök varje dag hela sommaren kl 8.00-18.00.

Låt domkyrkan bli ett av sommarens utflyktsmål

I snart 600 år har Uppsala domkyrka tornat upp sig över staden från sin plats på Domberget. Varje dag i sommar är den öppen för besök från när och fjärran.

Välkommen hit! Här kan du se Erik den heliges relikskrin, Gustav Vasas gravmonument och några av världens äldsta bevarade renässansplagg. Kända vetenskapsmän och kungligheter ligger begravda här. I Museet Skattkammaren finns vackra mässhakar och riksregalier.
    Här finns konst från 1400-talet och fram till våra dagar i form av målningar, skulpturer och videoverk.
    Här firas gudstjänster och här kan du uppleva konserter och utställningar året om.

Öppet: varje dag kl 8.00-18.00 hela sommaren (midsommarafton 8.00-12.00). Du hittar tider för gudstjänster, konserter, visningar och utställningar i domkyrkans kalender längst ner på startsidan

hitta mer information

Klicka på länkarna för att komma vidare.
Aktuell information om musik och kultur i domkyrkan.
Mer om visningar och domkyrkans historia.
Ta reda på mer om Museet Skattkammaren.
Gör gärna ett besök i Katedralbutiken.

Varje vardag finns möjlighet för enskilt samtal med präst eller diakon i Mennanders kor, i södra gången närmast entrén. Tiderna hittar du här

in english

Information in English about Uppsala Cathedral.