Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Barnens kyrka får plats i katedralen

Det har blivit dags för en ny gudstjänst med mycket att uppleva för de allra yngsta och deras föräldrar. Välkomna till Uppsala domkyrka 18 oktober kl 10.00.

Ord, ton och fika för de yngsta

Fredagarna 27 september, 18 oktober och 22 november 10 kl 10.00 är alla barn i 0-6-årsåldern välkomna med sina föräldrar till Barnens kyrka i Uppsala domkyrka.

Det är Nyponrosens och Spirans öppna förskolor som ordnar de vardagsnära gudstjänsterna, som är tänkta att vara en fin möjlighet för daglediga föräldrar att dra med sig vänner och grannar till den välkända katedralen mitt i Uppsala.
Barnens kyrka är ett samarbete mellan präster, pedagoger och musiker från S:t Pers kyrka och Vindhemskyrkan. Tanken är att skapa en enkel gudstjänst med fokus på sångglädje, musik och rörelse med olika teman och ett upplägg som känns igen från andra familjegudstjänster i Uppsalas kyrkor.

Höstens teman:

27 september: Tema "Änglar"
1 8 oktober: Tema "Lyssna"
22 november: Tema "Väntan"