Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barnens kyrka får plats i katedralen

Vardagsnära gudstjänster ordnas för de yngsta med familjer i Uppsala domkyrka 12 april och 10 maj kl 10.00.

Fredag 12 april och fredag 10 maj intar Barnens kyrka Uppsala domkyrka. Det är Nyponrosens och Spirans öppna förskolor som ordnar de vardagsnära gudstjänsterna, som är tänkta att vara en fin möjlighet för daglediga föräldrar att dra med sig vänner och grannar till den välkända katedralen mitt i Uppsala.

-Vi har längtat efter att få skapa ett forum för de yngsta barnen i Uppsalas största kyrka, berättar Josefin Klintefelt, pedagog i Uppsala domkyrkoförsamling. Nästan alla barn i Uppsala känner till Domkyrkan och kan på långt håll peka ut den för att de ser de höga tornen.

Barnens kyrka är ett samarbete mellan präster, pedagoger och musiker från S:t Pers kyrka och Vindhemskyrkan. Målgruppen är alltså barn i 0-6-årsåldern och deras föräldrar.

-Vi vill skapa en enkel gudstjänst med fokus på sångglädje, musik och rörelse med olika teman och ett upplägg som känns igen från andra familjegudstjänster i Uppsalas kyrkor, säger Josefin Klintefelt.