Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Barnens kyrka får plats i katedralen

Vardagsnära gudstjänster ordnas för de yngsta med familjer i Uppsala domkyrka, 19 oktober och 23 november kl 10.00.

Två fredagar i höst, 19 oktober och 23 november, anordnas Barnens kyrka i Uppsala domkyrka. Det är Nyponrosens och Spirans öppna förskolor som ordnar de vardagsnära gudstjänsterna, som är tänkta att vara en fin möjlighet för daglediga föräldrar att dra med sig vänner och grannar till den välkända katedralen mitt i Uppsala.

-Vi har längtat efter att få skapa ett forum för de yngsta barnen i Uppsalas största kyrka, berättar Josefin Klintefelt, pedagog i Uppsala domkyrkoförsamling. Nästan alla barn i Uppsala känner till Domkyrkan och kan på långt håll peka ut den för att de ser de höga tornen.

Barnens kyrka är ett samarbete mellan präster, pedagoger och musiker från S:t Pers kyrka och Vindhemskyrkan. Målgruppen är alltså barn i 0-6-årsåldern och deras föräldrar.

-Vi vill skapa en enkel gudstjänst med fokus på sångglädje, musik och rörelse med olika teman och ett upplägg som känns igen från andra familjegudstjänster i Uppsalas kyrkor, säger Josefin Klintefelt.

Barnens kyrka
Fredag 19 oktober kl 10.00