Foto: Illustration: Josefine Lind

Barnens kyrka får plats i katedralen

Ta chansen att vara med om Barnens kyrka! Sångglädje, rörelse, berättande och bön för de yngsta i domkyrkan, tre fredagar i höst kl 10.00.

Ord, ton och rörelse för de yngsta

Fredagarna 25 september, 16 oktober och 20 november kl 10.00 är alla barn i 0-6-årsåldern välkomna med sina föräldrar till Barnens kyrka i Uppsala domkyrka.

Det är Nyponrosens och Spirans öppna förskolor som ordnar de vardagsnära gudstjänsterna, som är tänkta att vara en fin möjlighet för daglediga föräldrar att dra med sig vänner och grannar till den välkända katedralen mitt i Uppsala.
Barnens kyrka är ett samarbete mellan präster, pedagoger och musiker från S:t Pers kyrka och Vindhemskyrkan. Tanken är att skapa en enkel gudstjänst med fokus på sångglädje, musik och rörelse med olika teman och ett upplägg som känns igen från andra familjegudstjänster i Uppsalas kyrkor.

Barnens kyrka följer de bestämmelser och restriktioner som gäller för att förhindra smittspridning och för att alla deltagare ska kunna känna sig trygga.