Foto: Johan Nilsson

Bachs Juloratorium för både vuxna och barn

Bachs Juloratorium i Uppsala domkyrka är en älskad tradition i samband med första advent. I år ges barnens lilla juloratorium 27 november och det fulla framförandet 28 november.

Inled din advents- och jultid med Bach

Johann Sebastian Bachs Juloratorium, kantaterna 1-3, har framförts i domkyrkan varje år sedan 1942. Den 28 november, första söndagen i advent, är det dags igen. I år uppförs Juloratoriet av Uppsala Domkyrkokör och Svenska Barockorkestern samt fyra solister under ledning av Milke Falck.

Det så kallade Lilla juloratoriet uppförs på lördagen 27 november, dagen före första advent, och är en föreställning för barn där evangelieberättelsen och musiken kopplas ihop.

Barnen får tillfälle att lyssna på olika orkesterinstrument och höra kör, solister och orkester framföra delar av Juloratoriet.

Juloratoriet (kantaterna 1–3) av J S Bach
Uppsala domkyrka söndag 28 november kl 18.00

Helena Ek, sopran
Katija Dragojevic, alt
Leif Aruhn-Solén, evangelist-tenor
Staffan Liljas, bas
Uppsala Domkyrkokör
Svenska Barockorkestern
Dirigent: Milke Falck

Lilla Juloratoriet för barn lördag 27 november kl 15.00
Konsertlängd cirka 45 minuter.
Solister, kör och ensemble som ovan.
Berättare: Ingrid Skäremo.

Biljetter säljs på www.ticketmaster.se: Juloratoriet samt Lilla Juloratoriet och i Katedralbutiken, tel 018-430 36 30. Platserna är onumrerade.