Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Avspärrningar på Domkyrkoplan

Nu har förberedelser dragit igång inför renoveringsarbetena högst upp på toppen av domkyrkans torn, därför finns en avspärrning på Domkyrkoplan.

Ett område på domkyrkoplan intill domkyrkans huvudingång har spärrats av och marken innanför har täckts med isolering. Åtgärden ska förhindra tjäle i marken. I början av nästa år ska grävarbeten påbörjas. Ett fundament ska byggas där för den stora lyftkran som ska användas vid arbetena på tornen.

Det är korsen högst uppe på tornspirorna som behöver restaureras. Arbetet är komplicerat bland annat eftersom korsen sitter högt upp och väger mycket. Projektet kommer att pågå flera år.

Mer information om arbetet kommer fortlöpande.