Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Ärkebiskopen i samtal om hållbarhet 14 och 15 februari

Antje Jackelén träffar politiska, vetenskapliga och journalistiska samtalspartners för att prata om Uppsalas och världens framtid.

I samband med ärkebiskopens visitation av Uppsala domkyrkoförsamling hålls denna vecka två öppna samtal som båda handlar om existentiell hållbarhet och frågor om hur vi människor ska leva, vad som är vårt ansvar och hur vi går vidare. Onsdag 14 februari är det dags för det första samtalet, på stadsbiblioteket kl 13.00. Då träffar ärkebiskop Antje Jackelén kommunpolitikerna Marlene Burwick (s) och Mohamad Hassan (l) samt Upsala Nya Tidnings chefredaktör Kalle Sandhammar och fokus för samtalet är då vår stad och dess framtid ur ett existentiellt perspektiv.

Nästa samtal som också det är öppet för allmänheten äger rum på Uplands nation torsdagen 15 februari kl 18.00. Då vidgas perspektiven i och med att Kevin Anderson, Zennströmprofessor i klimatvetenskap vid CEMUS, Uppsala universitet, samt Kristina Segerström, handläggare för hållbar utveckling vid Stockholms stift, bidrar med sitt engagemang och kunnande i samtalet med ärkebiskopen.

Samtalen arrangeras gemensamt av Svenska kyrkan Uppsala, Uppsala kommun, Uppsala universitet (inklusive CEMUS och SLU) och Uplands nation. Fri entré gäller. Välkommen!