Foto: Göteborgsoperan / Privat

Anders Larsson och Anette Müller Roos tar oss med på en "Winterreise"

Välkänd barytonsångare och pianist står för programmet i Almtunakyrkans musikandakt onsdagen 20 oktober kl 19.00.

Romanser med vinterkänningar

Onsdag 20 oktober kl 19.00 blir det romans i sångform i Almtuna kyrka. Då gästar Anders Larsson, välkänd operabaryton, och Anette Müller Roos, musiker, tonsättare och konstnär, musikandakten. Programmet har fått titeln Winterreise efter den sångcykel som komponerades av Franz Schubert (1797-1828) för mansröst och piano, baserad på 24 dikter av Wilhelm Müller. Winterreise utmärks av att pianistens roll är jämbördig med sångsolistens när det gäller att gestalta dikternas rika bildspråk.

Hans Carlsten, präst, medverkar också i musikandakten.

anders larsson

En av Sveriges ledande barytonsångare som framträtt i en rad olika roller vid Kungliga operan i Stockholm, Malmö Opera och Göteborgsoperan med flera operahus i Sverige. Han har även gästat ledande europeiska operahus i bland annat Bryssel, Frankfurt, Barcelona och Berlin. Bland hans roller kan nämnas bland andra Amfortas i Parsifal, Wotan i Rhenguldet, Greven i Figaros bröllop, Germont i La Traviata, Mandryka i Arabella samt titelrollerna Eugen Onegin och Rigoletto. Han har återkommande sjungit i Grünewaldsalen och med Kungliga Filharmonikerna, Göteborgssymfonikerna, Norrköpings symfoniorkester, Nordiska Kammarorkestern samt Svenska Kammarorkestern.

anette müller roos

Utbildad kantor och mångårig konsertpianist med framför allt kammarmusik och romansinterpretation på repertoaren. Har acompanjerat en rad sångare, varit högskoleadjunkt i pianospel vid Ersta Sköndals högskola och medverkat vid TV-inspelningar och musikaftnar för Slottskyrkan. Sedan 2017 ger hon återkommande konserter med saxofonisten Anders Paulsson, med utrymme för såväl musik som lyrik och bildkonst. Anette Müller Roos har själv haft ett flertal konstutställningar i Stockholm och Uppsala och är också aktiv som författare av lyrik och prosa samt tonsättare.