Foto: Illustration: Lars-Erik Elebjörk

Aftonsång och Evensong i Uppsala domkyrka

Kyrkans goss- och flickkörer ger liv åt söndagarnas särskilda eftermiddagsgudstjänster vid tre tillfällen i höst. Första gudstjänsten är 19 september, nu på plats i domkyrkan.

Körklang och växelsång under domkyrkovalven

Här är höstens program för Aftonsång och Evensong i Uppsala domkyrka, söndagar kl 16.00. Gudstjänsterna bygger på sång och läsningar enligt en modell som funnits med sedan den första kyrkans tid. Vid samtliga tillfällen medverkar domkyrkans egna goss- och flickkörer samt Margareta Raab, dirigent, Anders Dillmar, organist, Sam Douhan, präst och Angela Hoffman, textläsning.

Från hösten 2021 gläder vi oss åt att åter igen få fira gudstjänsten på plats i domkyrkan. Det gör vi självklart med hänsyn till de restriktioner som råder.

19 september: Aftonsång på svenska
Lilla gosskören