Kyrkoval 2021

Söndagen den 19 september 2021 var det val i Svenska kyrkan. Då kunde du som är medlem och 16 år eller äldre rösta. Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd och genom att rösta i kyrkovalet påverkade du vad kyrkan ska göra. Här hittar du mer information och kan följa valresultatet.

Tack till alla som röstat!

I Uppsala pastorat var valdeltagandet 23,66% (17 319 angivna röster).

Här kan du följa valresultatet

Information om att rösta

Vill du förtidsrösta?

Du kan förtidsrösta i kyrkovalet från den 6 september fram till den 19 september i Uppsala. Öppettider på valdagen kl.9-20.

Här kan du förtidsrösta

Vad vill du att Svenska kyrkan ska göra?

Vart fjärde år är det kyrkoval och då har du som medlem möjlighet att påverka hur Svenska kyrkan ska styras.

• Röstberättigad i kyrkovalet är den som fyllt 16 år (senast på valdagen), är medlem i Svenska kyrkan och folkbokförd i Sverige.
  • Röstkortet ska ha kommit fram till folkbokföringsadressen senast den 1 september 2021.
  • Förtidsröstning kan ske i hela landet från den 6 september till och med valdagen, den 19 september.

Information om kyrkovalet 2021

Var med och dela livet

Som medlemmar i Svenska kyrkan tar vi tillsammans ansvar för en värld där människovärde, kärlek och en hållbar livskvalitet får stå i fokus. I det arbetet är varje medlem viktig, inte minst du!

Om medlemskapet