Besök Uppsala domkyrka

Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. Barn döps under samma valv som för 600 år sen, brudpar vigs, människor överlämnas till Gud vid begravningar och gudstjänster firas.

Välkommen till Uppsala domkyrka

När du kliver in i domkyrkan öppnar du en port till Sveriges historia. Här har kungar blivit krönta och lagts till sista vilan. I ett av domkyrkans sidokor finns ett praktfullt relikskrin. Här ligger fortfarande de ben som tros tillhöra Sveriges nationalhelgon Erik den helige som dog för snart 900 år sen

I Skattkammaren  kan du se unika textilier och föremål av guld och silver som använts i domkyrkans gudstjänster. I museet finns också kungarna Gustav Vasas och Johan III:s och deras drottningars begravningsregalier.

I Katedralbutiken hittar du souvenirer, vykort och hantverk och vårt eget specialblandade katedralte och vår lokala domkyrkohonung. Du hittar presentartiklar, säsongsbetonade varor som påskpynt, somriga souvenirer
och julpynt.

Alldeles intill domkyrkan ligger domkyrkans eget kafé Katedralkaféet. Njut av kaffe, bakverk, smörgåsar och lättare luncher i autentisk och vacker 1700-talsmiljö.