Other languages with Google Translate

Ungdomsverksamhet

Det finns många mötesplatser för unga i Svenska kyrkan och det finns någonting som passar alla. Här kan du spela sällskapsspel, göra läxorna, hänga och träffa kompisar. Eller varför prata om djupa frågor och engagera dig för något som du tycker är viktigt.

Mötesplatser för ungdomar

Konfirmation, läger, ungdomscafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på mötesplatser för ungdomar. För den som går och bär på något tungt finns präster med tystnadsplikt att tala med. Utbudet av verksamheter, datum och tider varierar i de olika församlingarna. En del av verksamheterna har stängt under skolloven - andra har öppet. Rekommenderad ålder varierar, det bästa är att se efter vad som gäller just i din församling.

Ungdomskvällar

Film, bowling och tävlingar är några av aktiviteterna som kan finnas på agendan under ungdomskvällar i församlingen. Dessa kvällar är för dig som gillar att umgås och hitta på roliga saker tillsammans med andra. Det gör inget om du inte känner någon sedan innan, det här är en perfekt plats att träffa nya vänner på.

Ungdomscaféer

Det är hit du kommer för att umgås med vänner, kanske spela en omgång pingis eller varför inte något spel? Fika, lyssna på musik eller bara umgås utan några krav. Läxhjälp, gitarrlektioner etc är bara några av de saker som erbjuds runt om i landet.

Ungdomscafeer riktar sig till dig som är 16 år eller äldre (går i 9an) och är till för alla. Verksamheten är bred och man måste inte vara aktiv, man får komma hit och bara vara. Ofta har ungdomarna själva möjlighet att få vara med och påverka verksamheten. Det viktigaste av allt är att det ska vara en plats för ungdomar att komma till utan krav.

Forum för engagemang

För den som är ung och vill engagera sig för en rättvisare värld kan arbeta internationellt arbete i församlingen eller söka till utbytesprogram.