Vikarierande kantor i Umeå landsförsamling

Lockas du av en miljö där tradition möter nytänkande? Vill du vara med och utveckla musiklivet i församlingen i en expansiv stadsdel i Umeå? Läs vidare!

Om Umeå landsförsamling

Församlingen finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum. Under 2017 invigdes församlingens nya verksamhetslokaler med en renoverad prästgård och intilliggande paviljong i en unik kombination. Lokalerna ger goda förutsättningar för församlingens vardagsverksamhet, ett arbete som du som medarbetare är med och formar.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling tillsammans med bland annat församlingspedagoger, präster, diakon och organist. Som kantor kommer du att tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar och där stort fokus ligger på barn och ungdomar. Du kommer få ett ansvar att fortsätta arbetet med att utveckla våra gudstjänster med sång och musik, leda och förmedla sångglädje till barn och unga, samt i kören Backen Gospel. Vi hoppas att du tycker om att arbeta med olika musikstilar.

Hör vår kantor Jenny berätta om sitt arbete här: www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Om dig

Du är utbildad kantor och drivs av att arbeta tillsammans och att utveckla verksamheten tillsammans med ideella och anställda i församlingen. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kantor hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Körkort behövs för tjänsten.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor

Vikariat på 100 %, med trolig möjlighet till förlängning. Tillträde augusti -21 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström, tel 090-200 28 07
eller e-post: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare

Per Edberg, Lärarförbundet, tel. 070-586 60 93
eller e-post: per.edberg@umea.se

Instruktioner för ansökan

Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Vik kantor Umeå landsförsamling” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 21/6.

Om oss

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion och kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!