Foto: Ksenia Makagonova - unsplash

Tröstekvällar

Förlust och sorg i samtal med en aktuell författare, två söndagar 31/10 och 14/11 kl 18.00 i Ålidhemskyrkan.

Göran Larsson

31oktober
Man blir människa igen

Den 31 oktober möter vi Göran Larsson, präst, psykoterapeut och författare i ett samtal utifrån hans självbiografiska bok om att förlora ett barn genom suicid. Ett samtal mellan Göran Larsson och Ingrid Holmström Pavval.

“Man blir människa igen” handlar om några av de allra svåraste åren någonsin för mig och min familj. År då varje andetag gjorde ont och varje minut var en prövning i överlevnad. År då sorgens sotsvarta slagskugga låg tung och mörk över oss. Men, trots allt, det kom till slut andra dagar fyllda av ljusglimtar, klingande skratt och rofyllda timmar. Det jag, och vi i familjen lärde oss, var att vägen ut är vägen igenom. Och vi har aldrig haft det så bra som nu”

Kristina Sandberg

En ensam plats

Den 14 november kommer Kristina Sandberg, författare till prisade triologin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik, till Ålidhemskyrkan för att samtala utifrån sin självbiografiska bok ”En ensam plats”. En berättelse om att möta en aggressiv cancersjukdom i sitt eget liv och samtidigt hantera en förälders bortgång. Ett samtal mellan Kristina Sandberg och Åsa Bergius.

Kristina Sanberg har mottagit både Augustpriset (2014) och Selma Lagerlöfs Litteraturpris (2019. Är också verksam som skribent och kritiker på Svenska Dagbladet.