Söndag 2 oktober - Den helige Mikaels dag

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i Mariakyrkan med Maria Lundgren, församlingsherde. Vi får även lyssna till psalm 333, Änglarna sjunger i himlen och psalm 16, Kom låt oss nu förenas här framförd av Björn Malmehed på orgel och Ida Thornéus på sång. Sjung gärna med!

Den helige Mikaels dag

Dagen berättar om ärkeängeln Mikael som kämpar mot det onda genom att slåss mot draken, symbolen för det onda (Uppenbarelseboken 12:7-12).

I kyrkan är temat denna söndag änglarna, därför brukar ofta flera olika berättelser om änglar lyftas fram. En är berättelsen om Daniel som för sin tro skull kastas till lejonen för att dö, men som blir skyddad av Guds änglar (Daniel 6:16-22).

En annan är berättelsen om Jakob som i en dröm får se änglar gå upp och ner mellan himlen och jorden (Första Moseboken 28:10-17). Innehållet i alla berättelserna är ofta kampen mellan gott och ont, och lyfter fram Guds seger över det onda.