Svenska kyrkan i Umeå

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper. Vi medverkar också i utbildningar för personal och studenter.

Gudstjänster

I andaktsrummet vid Norrlands universitetssjukhus firas regelbundet gudstjänst. Gudstjänsten är öppen för alla, även för dig som inte vistas på sjukhuset.

• Varje söndag, året runt, firas gudstjänst i andaktsrummet kl 14.00-14.30
  • Varje tisdag, året runt, firas Nattvardsgudstjänst kl 12.15-12.45

Obs! Andaktsrummet finns vid trapphus/målpunkt A, 8 trappor (från centralhallen går du förbi receptionen och närlivset Amigo för att hitta till rätt trapphus).

Symbolen, med bilden av blomman som växer ut från den avbrutna stjälken, berättar om det liv, det hopp, som kan växa fram även ur det som är svagt och skadat.

Viktiga ledord för verksamheten är:

• lyssnande
  • samtal
  • närvaro

Hitta till Sjukhuskyrkan

Obs! Andaktsrummet har flyttat och finns nu vid trapphus/målpunkt A, 8 trappor (från centralhallen går du förbi receptionen och närlivset Amigo för att hitta till rätt trapphus).

Sjukhuskyrkan är en del av Ålidhems församling

Sjukhuskyrkan
Norrlands Universitetssjukhus
Busshållplats Universitetssjukhuset