Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan arbetar med samtalsmottagning och själavård, besöker avdelningar, erbjuder sångstunder, gudstjänster och samtalsgrupper. Vi medverkar också i utbildningar för personal och studenter.

Vi ställer in gudstjänster, meditation och andra gruppsamlingar på sjukhuset tills vidare, i enlighet med Regionens beslut. Men varje morgon fortsätter vi att be för sjukhusets patienter, närstående och personal.

Vi ställer om och finns mer tillgängliga i andaktsrummet och för enskilda själavårdssamtal, i telefon eller i våra samtalsrum, för patienter, närstående och personal. Vi nås på telefon 090 - 785 13 00.

Vi ställer upp och finns fortsatt i beredskap dygnet runt, året om, för till exempel krisstöd, dop och vigsel i krissituation och sjukkommunion. Vi kan också förmedla kontakt till företrädare för andra trossamfund. Medarbetare i beredskap söks av vårdpersonal via sjukhusets växel.

Andaktsrummet är öppet varje dag.

Symbolen, med bilden av blomman som växer ut från den avbrutna stjälken, berättar om det liv, det hopp, som kan växa fram även ur det som är svagt och skadat.

Viktiga ledord för verksamheten är:

• lyssnande
  • samtal
  • närvaro

Hitta till Sjukhuskyrkan

Obs! Andaktsrummet har flyttat och finns nu vid Norra entrén, bredvid biblioteketet Alva kultur.

Sjukhuskyrkan är ekumenisk och innefattar de olika kristna traditionerna i vårt land.

Ansvaret för Sjukhuskyrkan bärs av de lokala församlingarna i sjukhusets närområde.

Sjukhuskyrkan
Norrlands Universitetssjukhus
Busshållplats Universitetssjukhuset

E-post  Sjukhuskyrkan