Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Sinnesrogudstjänster i Tegs kyrka

Vi gör det enkelt, vi gör det tillsammans. 15/9, 17/10, 4/11, 10/11, 4/12.

Vad är Sinnesrogudstjänst?
Sinnesrogudstjänsten kan se olika ut på olika platser, men den avslutas alltid med Sinnesrobönen.

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Vi behöver alla sinnesro för att acceptera det som inte går att förändra och modet att ta itu med möjliga och nödvändiga förändringar i livet.

Våra svårigheter och beroenden skiftar från person till person. Vi har alla olika bindningar som begränsar och hindrar oss från att leva det liv vi längtar efter.

Under gudstjänsten reflekteras över ord ur 12-stegslitteratur och bibelord. Det ges möjlighet att tända ljus, dela tankar, skriva en bön, sjunga och be tillsammans.

Om det står Sinnesromässa är det nattvard med alkoholfritt vin och glutenfritt bröd.

Även om sinnesrogudstjänsterna följer en ordning är det ingen "färdig" gudstjänst utan något som blir till när vi möts. Inget tillfälle blir den andra helt likt. Vi gör det enkelt, vi gör det tillsammans.

Ta kontakt om du vill dela eller vara frivillig på annat sätt.

DATUM HÖSTEN 2022

Samtliga datum börjar gudstjänsten klockan 18.00, med undantag för 4:e november och 4:e december.

15 september  Tegs kyrka

17 oktober  Tegs kyrka

4 november  Röbäcks kapell  Minnesro kl. 18:30

10 november  Tegs kyrka

4 december  Tegs kyrka  Sinnesromässa kl. 16:00

Varmt välkomna.

Sinnesrogudstjänster i Umeå

Livsstegen – 12 steg för oss som vill hitta en ny väg

Nya grupper startas regelbundet. Livsstegen är ett självhjälpsprogram för oss alla som känner att livsproblem, stora som små, har gjort tillvaron komplicerad. Vi träffas i Tegs kyrka.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.