Foto: Katie Moum/Unsplash

Programkvällar på Kafé NyFiket

Tisdagar kl 18.00 i Ålidhemskyrkan - programkvällar och filmkvällar varvas under våren. Alla är varmt välkomna, fritt inträde. Under filmkvällarna ser vi film som berör, fikar och samtalar filmen.

Vårens program:

24/1 Filmkväll -After life”
Efter en otäck bilolycka vaknar Anna upp och inser att begravningsentreprenören Elliot gör i ordning hennes kropp för begravning. Hon befinner sig i ett tillstånd mellan liv och död och kämpar för att undgå att bli levande begravd, alltmedan en begravningsentreprenör håller hennes öde i sina händer.

7/2 Frida Selander -  Du är redan där
Frida Selander är låtskrivare och artist från Holmsund. Med sitt varma tilltal och sin säregna röst, möter hon oss med sina sånger och berättelser. Frida pratar om hur glittret på en sjö, är glittret inuti bröstkorgen. Hur allt är en del av allt, och att allt vi behöver redan finns inom oss. Med gitarrer, munspel, piano, speldosa, elrörs-flöjt, kassettbandspelare och röst, bjuder hon med oss på en resa. Hon sjunger: ”Du tar dig dit samma sekund som du förstår du är där. Du är redan där.”

21/2 Filmkväll - ”Fem trappor upp”
Alex och Ruth har levt ihop i samma lägenhet i 40 år. De har blivit äldre och pensionerat sig medan området de bor i nu har blivit trendigt bland unga. De låter värdera fastigheten som visar sig vara värd en förmögenhet. När parets hund kräver en dyr veterinärvård så ser paret sig om efter ett annat boende. Det blir en känslosam resa bland minnen och bostadsannonser.

7/3 En kväll om Tumaini
Tumaini betyder hopp. I över 40 år har Ålidhems församling haft en vänförsamling i Tanzania. Genom åren har flera besök gjorts och vänskapsband har knutits. Hur gestaltas livet i ett litet samhälle i södra Tanzania? Välkommen till en kväll där vi får lära känna vår vänförsamling och dess arbete i bild och berättelse.

21/3 Filmkväll - ”Där kräftorna sjunger”
Den övergivna Kya växte upp ensam och isolerad i North Carolinas farliga träskmarker. Hon dras till två unga män från staden, men när en av dem dör misstänks hon genast för brottet. Ju mer man får reda på fallet, desto oklarare blir det vad som hände- och de många hemligheter som gömts i träsket hotas att avslöjas.

18/4 En kväll om Ålidhemskyrkan och dess arkitektur
Ålidhemskyrkan fyller 50 år! Ålidhemskyrkan ritades av den välkände arkitekten Carl Nyrén och invigdes 1973. Vem var Carl Nyrén och vilka tankar hade han när han ritade Ålidhemskyrkan? Välkommen på visning av filmen ”Det krokiga och det raka – en film om arkitekten Carl Nyrén” och efterföljande samtal med Sven Blume. Han är en välkänd dokumentärfilmare och Carl Nyréns barnbarn.

Kafé NyFiket i Ålidhemskyrkan

Tisdagar och onsdagar kl 14–20. En oas i vardagen. Slå dig ner, fika, läs, prata med andra eller bara vara. Kaféet är öppet 17/1–31/5.

Ålidhemskyrkans exteriör karaktäriseras av den röda fasaden.

Vuxen i Ålidhemskyrkan

Vill du sjunga, meditera, samtala om livet eller vara med i någon av våra andra grupper? Här finns mer information och hur du anmäler dig.