Meny

Sommarhäng varje dag kl 13.00–20.30

​Under åtta sommarveckor ordnar Svenska kyrkan dagligen kostnadsfria aktiviteter och utflykter för Umeås ungdomar. Samlingsplats är Umeå stads kyrka, med ledare på plats måndag–söndag kl 13.00–20.30. Satsningen ger ett 50-tal ungdomar sommarjobb.

Mellan den 15 juni och 9 augusti är Umeå stads kyrka öppen och bemannad varje dag med personer från Svenska kyrkans lägerteam. Här blir det kravlöst häng, möjlighet till samtal och alla möjliga slags aktiviteter, som kubb, spel, pussel och pyssel. 

– Det kan hända lite vad som helst, lovar Fredrik Lundberg, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Umeå.

Dessutom arrangeras dagligen kostnadsfria utflykter på cykelavstånd i samarbete med olika föreningar. Det kan vara allt från promenader och bad till fiske och streetbasket, beroende på vad ungdomarna själva vill. Aktiviteterna riktar sig till högstadie- och gymnasieungdomar.

– Vi kan genomföra ”Sommarhäng Ume”  tack vare ett fantastiskt gäng unga ledare som vill vara med och skapa en meningsfull fritid för unga i Umeå, säger Fredrik Lundberg, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Umeå.

De unga ledarna skulle egentligen ha jobbat eller praktiserat på sommarens konfirmationsläger. Eftersom lägren inte kunde genomföras på grund av corona-pandemin fick de erbjudande om andra sommarjobb inom Svenska kyrkan i Umeå.

Totalt nappade ett 50-tal ungdomar på sommarjobb. Parallellt med Sommarhäng Ume arbetar två team med distanskonfirmation och ett team med att göra intervjuer, filmer och fotografera till nästa års konfirmationswebb. 

Det kommer även finnas en ambulerande musikgrupp som underhåller på olika platser och boenden i Umeå.

UPPDATERAT 200727: Nya öppettider, kl 13.00-20.30.

Mer information på ”sommarhang_ume”

Information om aktiviteterna finns på: Discord-server, webben, Instagram, Snapchat och TikTok. Sök efter ”Sommarhang_ume”

Telefon: 070-320 87 71

Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Fler nyheter